Wat kost een bakfiets?

watkostheteigenlijk

Een bakfiets wordt veel zwaarder belast, is ook méér fiets (langer frame, hout, meer wielen) en wordt meestal veel intensiever gebruikt dan een gewone fiets. Zeker bij bakfietsen heeft kwaliteit dan ook een prijs.

Altijd in de aanbieding

Het zijn doortrapte marketingjongens die in de bakfietsmarkt zijn gestapt. Noemen zichzelf  “ouders” laten in China een bakfiets maken die er uit ziet als een “echte”, doen veel aan reclame voor hun merknaam en dan is de bakfiets ook altijd in de aanbieding.  Wat let je… Als dan de eerste gebreken zich openbaren kom je er achter dat het bij een bakfiets meer is dan alleen de aanschaf. Als hij het niet doet moet je snel en zonder te veel gedoe weer op weg zijn. En dan zijn deze “marketing-ouders” toch liever bezig met de verkoop van de volgende bakfiets.

Kwaliteit en functionaliteit heeft een prijs

Een fatsoenlijke bakfiets met 2-wielen kost vanaf ca 1.800,-. Met alle opties kan de prijs oplopen tot ca 2.400,-. Je kunt dan jaren vooruit en als je de bakfiets ooit weer weg wil doen dan heeft deze nog een behoorlijke restwaarde.  Ruim 80% van de verkochte bakfietsen is een 2-wieler en daar weer 80% van is een lange bak. De Cargobike Lang van Bakfiets.nl is de betere bakfiets in deze prijsklasse.

Bakfietsen met drie wielen zijn meer fiets (meer wielen, meer frame, meer hout, meer gewicht te dragen) en kosten dan ook meer. Reken voor een fatsoenlijke driewielbakfiets op een prijsniveau vanaf circa 2.100,-.  Met alle opties kan het oplopen tot 2.600,- . Maar ook dan heb je een bakfiets waar je jaren mee vooruit kan. In deze klasse leveren wij de Cargotrike van Bakfiets.nl.

Trapondersteuning

De meeste willen voor hetzelfde geld (als boven genoemd) ook trapondersteuning. Een te begrijpen gedachte maar wellicht is de keerzijde ook logisch. Een goedkope bakfiets met goedkope trapondersteuning is een garantie voor problemen in de toekomst.  Bakfietsen worden intensief belast en moeten meer kunnen dan gewone fietsen. Trapondersteuning die dat aan kan kost  1.000,- tot 1.500,- extra.  Reken voor een fatsoenlijke bakfiets met bijpassende trapondersteuning dan ook op een budget vanaf 3.000,-  tot 4.000,-.   Veel geld maar er is bij ons niemand bekend die van deze aanschaf ooit spijt heeft gekregen. In de lagere prijsklasse met “altijd aanbiedingen”  hoef je daar niet lang voor te googelen…..

 

 Kijk hier voor ons aanbod