0

Bakfiets.nl Cargobike L – Icoon op de weg!

cbl-cruiser-en-classic

Iconisch zo zou je de “Bakfiets.nl Cargobike Lang” best mogen noemen. Als er al een fiets is die kindervervoer een nieuwe dimensie heeft gegeven is het deze bakfiets wel.  Fietsen als een gewone fiets, altijd stabiel, veel – heel veel ruimte, geen probleem bij het meenemen van een Maxi-Cosi en met een regentent goed beschermd tegen regen en wind. Het meenemen van 2 of meer kinderen op de fiets was nog nooit zo gemakkelijk en veilig als met de Cargobike!  Maarten van Andel – de bedenker van deze fiets vertelt het je graag zelf…

Kenmerken
040FietsService levert deze bakfiets met Shimano nexus 7, rollerbrakes en een naafdynamo, anti-lekbanden en een snelsluiter op de zadelpen.  Ook andere varianten zijn mogelijk. De vierpunt-standaard is zeker ten opzichte van andere 2-wiel bakfietsen erg soepel en prettig in het gebruik waarbij de kinderen gerust zelfstandig kunnen instappen of even in de bak kunnen blijven zitten zonder dat je bang hoeft te zijn dat de fiets omvalt.  Ten opzichte van alle andere bakfietsen met twee wielen is dit by-far de meest praktische keuze. Stevig frame, bak van betonmultiplex die gerust buiten kan blijven staan, praktische standaard en uiterst betrouwbare techniek -ook als de bakfiets jaar-in-jaar-uit intensief wordt gebruikt.

Classic of Cruiser

De bakfiets is er in een “classic” versie met stevige bagagedrager en “gewone” zwarte banden of in een “cruiser” versie met lederen zadel en handvatten, creme kleurige ballonbanden en spatborden in kleur. van het frame. 

Elektrische ondersteuning

Niet dat ie zwaar fietst maar de Cargobike kan elektrisch worden gemaakt met een voorwielmotor of af-fabriek worden geleverd met Steps trapondersteuning.  Belangrijkste redenen om voor trapondersteuning te kiezen zijn het gebruik over langere afstanden (10-25km), hogere snelheid (+20km/h), gebruik bij hellingen en heuvels (zonder ondersteuning bijna niet te doen) of als er regelmatig meer dan 2 kinderen in de bak meegaan. Natuurlijk fietst het minder zwaar (= meer gebruiksgemak).

Een voorwielmotor kan later worden toegevoegd, de Steps-Middenmotor niet.

De Cargobike is er ook met een kleine bak (Cargo S – zie hier voor details).

040FietsService adviseert graag bij het samenstellen van de bakfiets die het beste bij u past en geeft u een passende persoonlijke aanbieding.